Image

Naulaerts Paul - Diploma klinisch laborant - Dokter in de diergeneeskunde

Paul Naulaerts werd geboren op 14/03/1960 in Zichem, Scherpenheuvel en liep in deze ‘heilige stad’ lagere school (pittig detail: Paul was misdienaar in de basiliek van Scherpenheuvel!?!). Hij volgde Latijn-Griekse humaniora in het college van Diest. In 1979 begon hij aan de opleiding van scheikundig laborant aan de katholieke universiteit Leuven en slaagde met grote onderscheiding. In 1982 vatte hij de studies diergeneeskunde aan aan de rijksuniversiteiten van Antwerpen en Gent en zes jaar later slaagde hij met onderscheiding in de specialisatie ‘inwendige geneeskunde en chirurgie van het paard’.

In 1989 begon Paul als zelfstandig dierenarts in Letterhoutem (Broekveld) en al snel kreeg hij faam als dierenarts in de kleine en grote huisdieren.

Pol zijn hobby’s bestaan uit imkeren en boer spelen op zijn grote boerderij. Daarnaast is Pol ook heel muzikaal aangelegd en bespeelt hij zowat elk instrument die je in zijn handen steekt, ook al kan hij geen noot lezen. Hij is altijd te verleiden tot een motoritje met zijn GS Adventure 1150 of een vluchtje met de helikopter EAN. Pol beweert dat hij dierenarts werd omdat hij op zijn 14e verjaardag de lokale dierenarts van Diest bezig zag aan een schaap en verliefd werd op de geur van diens creosoot.

Image

In september 1994 kocht Paul Naulaerts de boerderij in Vlierzele, waar nu dierenartsenpraktijk ‘De Kapellehoeve’ gevestigd is en dat al 3 generaties in eigendom van de familie De Meyer was.

  •  In de aankoopact staat de boerderij beschreven als ‘Hofstede met aanhorigheden op en met grond gestaan en gelegen te sint-lievens-houtem, vooheen vlierzele, langsheen het dorp , aldaar nummer 58, gekadastreerd volgens recent kadaster onder sint-lievens-houtem afdeling 4 vlierzele, sectie E, de nummers: 
    437/g, hoeve, 43a 71ca
  • 436/b, kapel, 30ca
  • 435/d, land, 12a 81ca
  • 433/a, land, 19
  • Totaal groot volgens kadaster: 75a 82ca

Contactgevens Dierenartsenpraktijk De Kapellehoeve

Vlierzeledorp 58

9520 Vlierzele

vanaf 01/01/2022 uitsluitend op afspraak

Telefonische afspraken kunnen op nummer 0495/32 22 85.

SPOEDGEVAL-NUMMER ( enkel gebruiken bij onbereikbaarheid en dringend) 0476 25 42 95

Huisbezoeken steeds mogelijk op afspraak

Please fill the required field.
Please fill the required field.

Onze apparatuur

Anaesthesie

Hond en kat worden bij ons tijdens een operatie in verdoving gehouden door middel van gas-anaesthesie. Deze beademingsapparatuur stelt ons in staat Uw dier op een zeer veilige en efficiënte manier in een slaap te houden waarvan wij zelf de diepte regelen naargelang het moment. Indien nodig wordt er ook automatisch beademd en alle vitale parameters (ademhaling, pols, temperatuur...) worden tijdens de slaap continu met een monitor in de gaten gehouden, gemeten en geregistreerd. Tijdens de slaap krijgt het dier zuurstof toegediend die in geconcentreerde vorm uit de buitenlucht wordt aangeboden dmv een zuurstof-generator. Deze manier van werken combineert een maximale veiligheid voor Uw huisdier met een minimale belasting van het lichaam na de anaesthesie.

Image

Echografie

Echografie wordt gebruikt om de abdominale organen te bestuderen. Veel klachten zoals diarree kunnen uitgaan van verschillende problemen, aan verschillende organen. Met echografie wordt gekeken naar afwijkende structuren die ons een bevestiging in de juiste richting kunnen geven qua oorzaak. 
Zo wordt gekeken naar de blaas (vb. blaasstenen, blaasontsteking), maagdarmstelsel (vb. invaginatie, waarbij 2darmen in elkaar schuiven), pancreas (vb. pancreasontsteking), nieren (vb. schrompelnier), lever (vb. levertumoren), de milt, lymfeknopen, de eierstokken (vb. cysten of tumoren) en kan een beperkt hartonderzoek gebeuren. 
Ook voor drachtdiagnose en opvolgen van de cyclus in functie van kunstmatige inseminatie bij merries worden onze scanners dagelijks ingezet. Het onderzoek van pezen gebeurt met aangepaste sondes.

Image

Röntgen

Ons rx toestel wordt ingezet bij hart- en longproblemen (vb. hartvergroting, longoedeem) en bij abdominale problemen, zoals besproken bij de echografie. Soms vullen deze 2 toestellen elkaar aan om tot een diagnose te komen, soms is 1 van beide toestellen beter geschikt om een bepaald orgaan te zien. 
Klassiek worden röntgen opnames ook gemaakt om beenbreuken en bottumoren op te sporen. Bij paarden maakt het een belangrijk deel uit van het mankheidsonderzoek.

Image

Endoscopie

De endoscoop wordt vooral aangewend om in de luchtwegen te kijken van paarden met hoestproblemen. Op een televisiescherm is te volgen hoe de camera de weg volgt door de neus naar de keel, waar gekeken wordt naar de epiglottis, zacht gehemelte en stembanden. Verder wordt de weg van de luchtpijn gevolgd tot tegen de splitsing van de luchtpijp in 2 takken. Op deze manier worden ziekten zoals cornage, blaasjesziekte en COPD gediagnosticeerd. 
De endoscoop wordt ook gebruikt voor darm- en luchtwegonderzoek bij honden.

Image

Een greep uit onze Diensten ...

Vaccinatie Duiven

Duiven die meedoen aan sportwedstrijden moeten een verplichte inenting krijgen tegen paramyxovirose, uiterlijk 14 dagen voor de eerste wedstrijdvluchten. Jonge duifjes kunnen gevaccineerd worden vanaf 3 weken ouderdom. Het vaccin tegen paramyxovirose wordt per duif aangerekend.

Het is ook mogelijk om het vaccin tegen paramyxovirose te combineren met een vaccin tegen pokken. Jonge duiven kunnen met dit vaccin ingeënt worden vanaf 6 weken ouderdom.
Dit vaccin bestaat uit een tablet die opgelost wordt met een dosis paramyxo-vaccin voor 50 duiven en die slechts enkele uren houdbaar is. Daardoor betaalt u de vaste prijs om 50 duiven in te enten met het combinatievaccin tegen paramyxovirose en pokken, ongeacht hoeveel duiven u meebrengt. De goedkoopste manier is dus om zoveel mogelijk duiven mee te brengen om zo aan het maximumaantal van 50 duiven te geraken.

Orthopedie

Wat bieden wij aan:

  • grondig mankheidsonderzoek
  • rx
  •  operatie patellaluxaties, heupkopamputatie bij Legg Perthes Calvé of zware heupdysplasie, gescheurde voorste kruisbanden, eenvoudige breuken met pin en cerclage
  • voor zware breuken wordt samengewerkt met een specialiste, die samen met ons de operatieve ingreep technisch begeleidt…

Gedragstraining

Mensen die hun 1e hond aanschaffen, doen er vaak best aan om naar een hondenschool te gaan

In een goede hondenschool wordt veel belang gehecht aan de socialisatie van uw pup tegenover andere honden en andere mensen. Leeftijdsgenootjes leren er al spelenderwijs aan de leiband lopen, rustig zijn als hun tandjes en oren bekeken worden en als andere mensen hen aanraken. Zo weet de hond dat niemand of niets hem kwaad wil doen. Neem ook thuis de hond geregeld mee aan de leiband en ga een wandelingetje maken op straat. Zo leert u de pup gewennen aan het geluid van bromfietsen, rumoerige kinderen, voorbijkomende fietsers en joggers, mensen in uniform, rolstoelpatiënten en andere dieren zoals ganzen, paarden, … Indien de hond schrik heeft van iets, laat hem dat best vanop afstand wennen en ga geleidelijk aan dichterbij. Als de pup bijt naar iets of bang wegrent, kan je beter niet troosten, bezorgd toespreken of belonen. Zo bevestig je enkel dat hetgeen waarvoor hij bang is, inderdaad ook gevaarlijk is. Dit kan er later toe leiden dat de hond bijt uit angst als hij iets niet vertrouwt (een angstbijter genaamd).
Vanaf 3 maanden ouderdom mag uw hond naar de hondenschool

Hondenscholen in de buurt zijn:
De Bewaker
Kapellekouter 15a in Massemen
Donderdag 20h30, zondag 11Hr (de recentste uren voor puppyklas worden best gecontroleerd via internet of ter plaatse)

De Trouwe Hond
Oude heirbaan in Leeuwergem
Woendag 19h30; vrijdag 19h30; zondag 9h30 (de recentste uren voor puppyklas worden best gecontroleerd via internet of ter plaatse) begeleidt…

Voeding pups

Vraag aan de kweker waar u het hondje haalde om het merk te noteren van de korrels of blikvoeding dat de pup gewend is.

De stress die uitgelokt wordt door het vervoer en het veranderen van omgeving, maakt de pup op zich al wat gevoeliger voor diarree, wat nog meer uitgelokt wordt indien u hem ook plots een andere voeding geeft. Bijna alle grote hondenvoedermerken hebben een speciale ‘puppy’-voeding op de markt, die veel energie bevat en de exacte hoeveelheid calcium bevat die u pup nodig heeft voor de groei. Het is dus niet nodig om extra voedingssupplementen, zoals beendermeel en kalk bij te geven; ook niet voor reuzerassen. In tegenstelling tot wat vroeger beweerd werd, is gebleken dat extra kalk bijgeven heel gevaarlijk is en OCD en andere gewrichtsaandoeningen kan uitlokken bij grote rassen. Bij grote rassen is het aangeraden reeds vanaf 6 maanden leeftijd de hond op voeding voor volwassen honden te plaatsen. Hierdoor wordt de groei niet afgeremd, maar bereikt de hond zijn volwassen eindgewicht trager (wist u dat grote hondenrassen groeien tot de leeftijd van 18 maanden), zodat er geen overbelasting van de gewrichten optreedt door het overgewicht van de spiermassa.

Vaccinaties honden

Normaal gezien hebt u van de kweker een gezondheidsboekje meegekregen, waarin staat dat hij op 6 weken ouderdom een puppy vaccin gekregen heeft, dat de hond beschermt tegen parvovirose (de vroeger genaamde katteziekte) en een fractie van de virussen die kennelhoest veroorzaken. Indien de hond getatoeëerd of gechipt werd, moet u een officieel paspoort meekrijgen. Vraag ook steeds aan de kweker of de hond ontwormd werd, met welk product en wanneer. Tot zijn 6maanden zal de hond geregeld moeten ontwormd worden met de juiste producten.

Op 3 maanden ouderdom volgt een volledige vaccinatie tegen hondenziekte, parvovirose en infectieuze hepatitis en een eerste inenting tegen leptospirose (rattenziekte). Wie naar de hondenschool wil, moet soms ook een extra vaccinatie tegen kennelhoest hebben.

De vaccinatie tegenover leptovirose vereist een rappel 3 weken later. Bij deze 2 gelegenheden wordt de hond opnieuw ontwormd en wordt uw hond telkens volledig onderzocht op gezondheids- en gedragsproblemen. In het vaccin tegen leptospirose zitten 2 fracties, de ene is een volledig jaar werkzaam, de andere slechts een half jaar. Voor honden die een verhoogd risico lopen op leptospirose door veelvuldig contact met ratten, zoals jachthonden en jack russell’s of foxen, raden wij aan om de leptospirosefractie halfjaarlijks te herhalen.

Verder volgt een jaarlijkse rappelvaccinatie. De trend de laatste jaren is om niet meer de volledige cocktail te geven, maar enkel die fracties van het totaalvaccin opnieuw te geven die inderdaad maar 1jaar werkzaam zijn. De farmaceutische wereld reageerde hierop door aangepaste vaccins te produceren, waardoor dit ook praktisch mogelijk werd.

Wie van plan is om de hond mee te nemen naar het buitenland of met de hond naar de Ardennen gaat, onder de grens van Samber en Maas, is verplicht om de hond minstens 1maand voor zijn vertrek tegen rabiës (hondsdolheid) in te enten. Deze vaccinatie is 3 jaar geldig. Buiten Europa gelden voor sommige landen heel specifieke wetgevingen en regels, dus check altijd eens voor u op reis gaat of alle documenten en vaccinaties in orde zijn.

Vaccinatie fretten

Fretjes worden ingeënt tegen hondenziekte op 9 weken,

een rappel volgt op 12 weken en vanaf dan volgt een jaarlijkse herhalingsvaccinatie.

Gezondheid

Leer uw hond dat hij stil moet zitten als u zijn vacht borstelt, naar zijn nageltjes, tanden en de binnenkant van zijn oren kijkt.

Een nerveuze hond zal het moeilijk hebben om bij dit alles stil te blijven zitten, maar herhaling en geduld zijn de beste leerschool om latere vechtpartijen bij de dierenarts te vermijden. Als de hond bij het 1e bezoekje aan de dierenarts van zich afbijt bij manipulatie en angstig in een hoek kruipt, gromt en agressief is, is dit een teken aan de wand! Dit gedrag mag niet bevestigd worden door de pup liefkozend bij zich te nemen. Het is immers niet de dokter die iets fout deed, wel de pup. De dierenarts zal aanraden naar een hondenschool te gaan en de handelingen die deel uitmaken van een standaard gezondheidscontrole thuis vaak te herhalen. Een fout begin is een nadeel bij het oplossen van latere gezondheidsproblemen. Als de hond geen enkele benadering toelaat, kan hij niet grondig onderzocht worden bij een jaarlijkse vaccinatie en komen problemen pas aan het licht als ze al ver gevorderd zijn. Noch de dierenarts, noch u zult de hond mogen bekijken als er iets scheelt, zonder een waar gevecht te moeten leveren. Zo zal een oorontsteking en dergelijke nooit grondig behandeld kunnen worden.

Een bezoekje aan de dierenarts dient dus niet enkel om een prik te krijgen: indien er wat fout dreigt te gaan in de prille levensfase van uw viervoeter, proberen wij u hierin te begeleiden met raad en daad!
Wij wensen u nog veel mooie momenten, samen met uw huisdier! En u mag ons hiervan altijd een bewijs in de vorm van een foto opsturen naar dekapellehoeve@skynet.be , wie weet, misschien komt uw foto wel op onze website terecht.

U zal ons daar veel plezier mee doen, want dan weten wij dat onze missie gelukt is.

Dermatologie

Wat bieden wij aan:

  • grondig onderzoek van de huid, haren, grondig onderzoek met de ophthalmoscoop in de oren
  • microscoop: cytologie en afkrabsels van huid en oren voor het onderzoek op Malassezia, coccen, staven, ontstekingscellen, schimmels, demodex, scabiës, schilfermijt, otodectes voor primaire diagnose en opvolging van deze infecties
  • bioptname dmv aspiratiebiopt, punchbiopt of volledige wegname van vb. een gezwel of huidletsels
  • mycologisch onderzoek (ter plaatse in de praktijk)
  • oren spoelen zonder of met anesthesie
  • wegname van huidgezwellen op de meest up-to-date wijze, met lange termijn prognose en opvolging
  • oorzalven die wij u leren inbrengen en gepaste shampoos ter ondersteuning van gediagnosticeerde huidproblemen
  • gepaste diëten voor het testen van voedingsallergie en allergietesten
  • mogelijkheid tot immunotherapie, waarbij getracht wordt de hond jeukvrij te houden door middel van maandelijkse inspuitingen met oorzakelijke allergenen bij een hond met allergie.

Vaccinatie katjes

Wanneer u een kitten koopt, is dit normaal gezien bij de kweker gevaccineerd op 9 weken

ouderdom tegen panleukopenie, rhinotracheïtis, calicivirus en chlamydia. Meestal is het poesje dan ook al eens ontwormd geweest.

Op 12 weken ouderdom volgt dan het rappelvaccin dat opnieuw bestaat uit diezelfde 4 fracties. Het poesje wordt dan opnieuw ontwormd. Katten worden best goed ontwormd tot ze 6 maanden oud zijn en worden vanaf dan om de 4 maand ontwormd.

Voor katten is een extra bescherming tegen FeLV mogelijk door vaccinatie. FeLV is verantwoordelijk voor kattenleukemie, een dodelijke ziekte die leidt tot het verkankeren en afsterven van de bloedcellen. Vaccinatie kan vanaf 9 weken en wordt de 1e maal herhaald met 3 à 4 weken tussentijd. Daarna volgt een jaarlijkse rappelvaccinatie.

Katten die de eigenaar vergezellen naar het buitenland of ten zuiden van Samber en Maas, moeten ingeënt worden tegen rabiës.

Trauma

Onder trauma’s worden in de medische wereld alle ongevallen bedoeld waarin mens of dier betrokken kunnen raken

Dit gaat van een slag van een paard of een bijtwonde door een andere hond tot een auto-ongeval, een val vanop een bepaalde hoogte, het vastzitten tussen een deur of veluxraam, een kennismaking met een omgevallen heftruck of de grasmachine van een onoplettende eigenaar. Je kan het zo gek niet bedenken of wij hebben het al gezien.

Soms staan de cases ingedeeld bij bepaalde vakgroepen van de diergeneeskunde, vb. als een hond zijn been breekt door een auto-ongeval, zal hij geklasseerd staan onder orthopedie. Dit deel van de site is vooral bedoeld voor cases die door hun diversiteit, dus omdat de wonden zo talrijke soort en aard waren, hier apart ingedeeld werden vb. een hond die door een auto-ongeval een gescheurde milt, een gebroken been en uitgebreide huidwonden heeft.

Training Zindelijkheid

Direct wanneer de pup thuis arriveert, moet met de zindelijkheidstraining begonnen worden.

Neem de pup in het begin heel vaak uit plassen en beloon hem uitbundig als hij zijn plasje buitenshuis maakt. Als je zorgt voor regelmaat in het leven van de pup, zoals eten op vaste tijdstippen, zal je snel doorhebben wanneer de pup zijn behoefte moet doen.
Laat de pup telkens buiten:

  • ’s morgens vroeg
  • na elk dutje
  • na elke maaltijd
  • na het spelen
  • als hij rondjes draait, piept, snuffelt, zenuwachtig bij de deur staat

Het heeft geen zin om de pup direct zwaar te straffen als hij een ongelukje binnenshuis heeft. Dit leidt er enkel toe dat de pup zijn plasje binnenshuis, ergens achter hoek of kant doet. Straffen heeft minder effect dan belonen, zeker als u het hoopje of plasje pas een hele tijd later ontdekt – de pup weet immers al lang niet meer waarvoor hij gestraft wordt, en kan hierdoor heel onzeker worden. Straffen helpt enkel als je de pup op heterdaad betrapt. Hiervoor is een boos woord vaak al voldoende. Als de pup toch een ongelukje heeft, reinig je dit het best als hij het niet ziet. Zorg ervoor dat je alle geurtjes verwijdert met een ammoniak- en chloorvrij product (gebruik dus NOOIT JAVEL).

Euthanasie

Het afscheid van een dier is altijd een beetje als het afscheid van een vriend.

Elk dier heeft zijn eigen karakter en als je soms wel 15jaar samenleeft met een hond of kat, dan ken je dat dier zijn gewoontes al even goed als die van je partner.

Euthanasie dringt zich op als een dier duidelijk lijdt en niets meer heeft aan zijn laatste dagen, buiten wachten op het verlossende einde. In zo’n situatie is het vaak humaner om deze situatie te beëindigen door euthanasie. Veel mensen stellen zich vragen over hoe dit dan praktisch in zijn werk gaat.

Een euthanasie bestaat uit 2 onderdelen:
de verdoving, waarbij de hond een inspuiting krijgt, zoals bij een anesthesie= verdoving. Moest u dier geopereerd moeten worden, dan zou hij ook dit spuitje krijgen. Het dier verliest langzaam zijn bewustzijn en valt in slaap.
dan pas volgt het euthanasie-spuitje, dat het hart stillegt. Uw hond of kat voelt hier dus niets van.
Elk lichaam is anders en geen enkel dier reageert hetzelfde op medicatie. Als een hond of kat heel ernstig ziek zijn en het hele lichaamsevenwicht verstoord is of het dier een zware hartafwijking of dergelijke vertoont, kan het zijn dat de producten heel traag door het lichaam gestuwd worden en de medicatie heel traag en met ongewenste effecten zijn werking uit.
Onaangename zaken bij een euthanasie kunnen bepaalde spiertrekkingen zijn, waardoor de eigenaar niet goed weet of het dier nu dood is of niet. Op dat moment is het dier volledig buiten bewustzijn en zijn deze spiertrekkingen ongecontroleerd aanwezig.

U krijgt altijd de keuze om bij de euthanasie te blijven, enkel bij de sedatie te blijven of om buiten te wachten. Iedereen gaat anders om met deze situatie.

Na de euthanasie volgt de vraag wat er met de hond moet gebeuren. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:
u mag in Sint-Lievens-Houtem en omstreken uw hond of kat onder de 10kg lichaamsgewicht begraven in uw eigen tuin
u kan uw huisdier meegeven met rendac om gezamenlijk met andere honden en katten verbrand te worden.
u kan uw huisdier laten cremeren.

Indien u wenst kan u zelfs persoonlijk bij de crematie aanwezig zijn, u kunt uw dier in een urne laten thuisbezorgen of u kan kiezen om de as daar ter plaatse te laten uit strooien.
Voor de prijzen en de verschillende opties zijn brochures in de praktijk ter beschikking.

Inwendige ziekten

Wat bieden wij aan:

  • volledig klinisch onderzoek, aangevuld met urineonderzoek en mestonderzoek( gedeeltelijk ook ter plaatse in de praktijk) en bloedonderzoek.
  • Fiv/Felv test bij katten ter plaatse in de praktijk
  • endoscopisch darmonderzoek
  • echografie van blaas, maagdarmstelsel, lever, milt, pancreas, nieren, lymfeknopen, baarmoeder, eierstokken
  • rx van blaas, maagdarmstelsel, lever, milt, nieren, baarmoeder, eierstokken, hart, longen
  • exploratieve opening van de buik met bioptname van aangetaste organen
  • ECG van het hart
  • mogelijkheid tot aanleggen baxters en hospitalisatie
  • gepaste diëten voor darm-, lever- en nierproblemen.
  • operatie van blaasstenen, blaasruptuur, darminvaginatie, darmstrangulatie, vreemd voorwerp in de darmen, partiële wegname van lever, wegname van de milt, wegname van een afwijkende nier vb. hydronephros, wegname baarmoeder en eierstokken

Vaccinatie konijntjes

Konijntjes worden gevaccineerd vanaf 12 weken ouderdom

tegen het viraal hemorrhagisch syndroom (RHD). Op dit moment kan ook een inspuitbare ontworming toegediend worden. Het RHD-virus wordt opgedaan door direct contact met wilde konijnen of door contact met voorwerpen of voedsel die besmet is door wilde konijnen. Wild gras aan konijnen voederen is dus heel gevaarlijk. Deze ziekte is dodelijk en een konijntje dat de ene dag nog vrolijkt rondhuppelt, kan de volgende dag dood in zijn hokje liggen.

Het vaccin biedt 6 maanden bescherming en wordt dus best halfjaarlijks herhaald.

Tandheelkunde

Wat bieden wij aan:

  • grondig onderzoek van het gebit
  • preventie van tandsteen dmv poetsen met hondentandpasta, orozyme kauwstrips, t/d hill’s voeding
  • gebitsreiniging met tandsteenapparaat, manuele reiniging van pockets onder de tanden, polijsten
  • aspiratiebiopten tandwoekeringen en tumoren
  • extractie van persisterende melktanden bij jonge honden, extractie van slechte tanden, P4 extractie
  • endodontie of vullingen steken in tanden die moeten bewaard blijven, in samenwerking met een tandarts
  • tijdens de jaarlijkse maand van de tandcontrole in maart, bieden wij aan elke klant een gratis dentastix staal en kortingbonnen uit.

Vaccinatie konijntjes

Konijntjes worden gevaccineerd vanaf 12 weken ouderdom

tegen het viraal hemorrhagisch syndroom (RHD). Op dit moment kan ook een inspuitbare ontworming toegediend worden. Het RHD-virus wordt opgedaan door direct contact met wilde konijnen of door contact met voorwerpen of voedsel die besmet is door wilde konijnen. Wild gras aan konijnen voederen is dus heel gevaarlijk. Deze ziekte is dodelijk en een konijntje dat de ene dag nog vrolijkt rondhuppelt, kan de volgende dag dood in zijn hokje liggen.

Het vaccin biedt 6 maanden bescherming en wordt dus best halfjaarlijks herhaald.

Oncologie

Wat bieden wij aan:

  • grondig onderzoek van alle soorten gezwellen op welke plaats dan ook
  • aspiratiebiopt dmv een naald met als bedoeling om de cellen te onderzoeken die in het gezwel zitten. Deze weg van bioptname is heel weinig invasief, maar is in sommige gevallen niet diagnostisch. Aspiratiebiopten dienen --- soms ook ter voorbereiding van een definitieve operatie die volgt en waarvan het belangrijk is om te weten welk soort tumor het is, alvorens we die wegnemen.
  • operatieve wegname van een gezwel op de meest up-to-date wijze, waar nodig met elektrocauter
  • voor chemotherapie wordt samengewerkt met specialisten